Zašto žene varaju?

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Prema istraživanju autora Gerija Njumena, skoro 39 odsto žena bar jednom je učestvovalo u nečemu što se može nazvati prevarom partnera.

201427816156b1c0c097c4a066843123_v4_big

Do tog zaključka došao je na osnovu istraživanja u kojem je učestvovalo skoro 400 žena, a kao glavni razlog takvog ponašanja Njumen ističe kombinaciju manjka emotivne i seksualne zadovoljenosti.

„Od tih žena naučio sam o kakvim se specifičnim bračnim problemima radilo, a koje bi muškarci mogli da izbegnu i time smanje šanse za ženine vanbračne aktivnosti“, rekao je Njumen.

Emotivni problemi:

Vreme – žene koje provode više vremena sa svojim partnerima, odnosno one koje s njima dnevno imaju najmanje jedan 30-minutni neprekidni razgovor, ređe stupaju u ‘zabranjene vode’.

Poštovanje – kod žena koje dnevno čuju najmanje dve gesta pažnje i poštovanja u vidu poruke, poziva, cveta ili bilo čega drugog, što pokazuje da ih partner ceni, su drastično smanjene šanse za traženje sreće na drugim mestima.

Slušanje – Od muškaraca se ne očekuje da budu advokati ili da daju savete nego da svoju lepšu polovinu saslušaju. Veoma je važno da žena u vezi ili braku oseća da je njen partner shvata i razume njene probleme.

Seksualni problem:

Njumen ističe da se u ovoj grupi nalazi samo jedna stavka, a to je manjak učestalog seksa. Žene koje imaju partnera koji im pruža česta seksualna iskustva manje su sklone varanju. Autor smatra da se žene koje imaju seks najmanje deset puta mesečno mogu smatrati srećnim u vezi ili braku.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.