Šta uraditi kada vas uhvate usred ONE akcije

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Iako zvuči kao noćna mora, možda ne mora bude…

sex

Kada je reč o noćnim morama prilikom seksualnih aktivnosti, da vas neko zatekne u strastvenom zagrljaju je sigurno jedna od njih.

U zavisnosti od toga kakva ste osoba, momentalne reakcije mogu varirati od „Volela bih da postoji nevidljivi ogrtač Harija Potera, pa do „Da li i dalje primaju aplikacije za put na Mars u jednom pravcu?“

Evo kako da se suočite sa neprijatnim situacijama ove vrste, u zavisnosti od toga ko je osoba koja „uznemiri“ vas i partnera.

Vaši roditelji

Situacija u kojoj vas roditelji zateknu dok ste intimni sa partnerom, može biti prilično loša.

Najbolje ih poznajete, tako da je neminovno da količina uznemirenosti ili besa bude velika. U isto vreme, nemojte momentalno da reagujete kao da ste uradili nešto loše (osim ukoliko vas ne zateknu na njihovom krevetu, što stvarno nema smisla).

„Ukoliko vaši roditelji naiđu na vas, osećaj da ste uhvaćeni kako radite nešto bezobrazno može učiniti da se osećate kao dete“, kaže Džejn Grir, autorka knjige o sebičluku u ljubavnim odnosima.

Međutim, sada ste odrasla osoba i možete da reagujete u datoj situaciji na zreo način, iako bi ste najviše voleli da se zavučete u neku rupu i tu ostanete zauvek.

Šta uraditi?

Nemojte da pravite veliku frku oko toga. Dajte roditeljima malo prostora i vremena da se „smire“, umesto da trčite odmah za njima i nudite izvinjenja. U međuvremenu, slobodno možete da nastaviti tamo gde se stali sa partnerom – samo budite tihi.

Bilo da nastavite akciju ili ne, kada izađete iz sobe da razgovarate sa roditeljima, morate da izgledate besprekorno kao da ste pošli na intervju za posao. Dakle, sredite kosu, skinite razmazanu šminku i ispravite odeću ukoliko ne želite da budete jasan podsetnik svojim roditeljima na ono što su videli.

Obratite im se sa partnerom pored sebe, ali vi obavite svu neophodnu priču.

„Izvinite se i objasnite da se to više neće ponoviti. Ako su razočarani u vas, prihvatite to i budite puni razumevanja“, savetuje Grir.

To će pokazati da ste zrela, odrasla osoba, koja pravi svoje odluke. Nakon ovoga, nema potrebe za daljim razgovorima na ovu temu – kratko izvinjenje je dovoljno.

Njegovi roditelji

Ovo je možda još neprijatnije, nego da su vaši roditelji u pitanju, a Grir se slaže da osećaj poniženosti može biti veći ukoliko su vas zatekli partnerovi roditelji.

Ako se njegovi roditelji budu ponašali kao da nije velika stvar u pitanju, pokušajte da budete opušteni takođe, a u slučaju da ih baš nije briga, ne morate ni da razgovarate sa njima o tome – čak i najstroži roditelji razumeju da je seks sastavni deo odnosa.

Ukoliko znate da će se osetiti uvređeno, formalno izvinjenje može biti od pomoći. Čak iako ste nervozni po pitanju njihove reakcije, bitno je da se izvinite zajedno.

„Kada ovakve stvari uradite zajedno, to će vas zbližiti, jer ćete raditi kao tim na rešavanju konflikta. Kada se suočite sa neprijatnostima zajedno, to će očvrsnuti vašu vezu“, kaže Grir.

U ovom slučaju, vaš partner je taj koji mora da razgovara sa roditeljima.

Prijatelj

Vrlo je verovatno da će vam uzbuđenje seksualnog čina splasnuti kada vidite zaprepašćeni izraz lica vaše prijateljice ili prijatelja. Ukoliko je u pitanju neko ko je zaista potresen ili šokiran zatečenom situacijom, postupajte isto kao što biste sa vašim roditeljima.

„Dajte malo vremena da prođe osećaj sramote, a onda joj se izvinite što je morala to da vidi“, savetuje Grir.

S druge strane, ukoliko je u pitanju vaša opuštena najbolja drugarica, koja je već upoznata sa svakim detaljem vašeg ljubavnog života, okrenite situaciju na šalu. To naravno nije preporučljivo sa roditeljima, ali sa bliskim prijateljem je potpuno u redu šaliti se.

U slučaju da je vaš prijatelju ujedno i cimer, koji vas je zatekao kako imate seks na kuhinjskom stolu ili nekom drugom delu zajedničkog nameštaja – to već iziskuje izvinjenje.

Izvinite se, recite da se otrglo kontroli i da se nikada više neće ponoviti. U znak pomirenja, ponudite da obrišete (i dezinfikujete) svaku površinu koje je vaša gola pozadina dotakla.

Stranac

Ukoliko ste uskočili u kola kako biste izveli jedan seks „na brzaka“, a vidi vas iznenađeni prolaznik, pravite se kao da se ništa nije dogodilo.

„Strancu ne dugujete nikakvo objašnjenje i ne želite da se uplićete u javne konverzacije o svom privatnom životu“, ističe Grir.

Koja su vaša iskustva sa neželjenim „gostima“ u intimnim trenucima?


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.