Šta učiniti kada jedan partner ima jači seksualni nagon?

  Autor: B92

Kako je seks važan deo ljubavne veze, kompatibilnost u krevetu često može da ima veliki uticaj na uspeh veze. Šta učiniti ako jedan partner seks želi mnogo češće nego drugi?

34943473357dad8f4a54c1445354869_v4_big

Stručnjaci upozoravaju da bi u slučaju jačeg seksualnog nagona jednog partnera trebalo napraviti kompromis, ali da dogovor nikako ne bi smeo da se jednostavno svede na popuštanje partnera s manjim seksualnim nagonom.

Ako jedan partner ima predstavu koliko puta nedeljno bi želeo da ima seks, stručnjaci kažu da je mnogo bolje napustiti ovu ideju.

Seks bi trebalo da bude spontano i zabavno iskustvo, a ne nešto u rasporedu, što mora da se „odradi“. Zahvaljujući ovoj metodi, neće biti bojazni od toga da će seks postati dosadan jednom partneru i doživljen više kao obaveza nego nešto što zapravo obe strane žele da urade.

„Ko bi želeo da radi nešto što je posao, umesto zabavna aktivnost? Važno je zapamtiti da seks nije tu samo da bi se partner učinio srećnim, već da i vas učini srećnim“, kaže Rejčel Hils, autorka knjige „The Sex Myth: The Gap Between Our Fantasies and Reality“.

Stručnjakinja za veze i seksualne odnose Kristen Mark slaže se s njom.

„Imati pravilo u vezi sa time koliko puta dnevno treba imati seks nije najbolji pristup zdravom seksualnom životu. Pokušajte tome da pristupite s manje očekivanja“, kaže Mark.

Čini se da je najbolji način za ujednačavanje seksualnih nagona partnera razumevanje i spontanost koja oboma može da dozvoli opuštanje i uživanje u ljubavnom činu.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.