Šta Srbi kupuju u seks šopovima

  Autor: Mondo Foto: Mondo

Stide se, ali kupuju, kaže vlasnik seks šopa u Beogradu i objašnjava ko mu sve dolazi u prodavnicu i na šta troše pare.

kineske-seksi-igracke-mondo-22

Erotska literatura i filmovi, popularni su i u Srbiji, konzumiraju se bez blama, ali se kupuju inkognito. Privatnost obezbeđuje kupovina putem interneta, ali mnogi ipak posete seks šop kako bi proverili da li je proizvod odgovarajućeg oblika, veličine i materijala.

„Ima ljudi koji znaju tačno šta žele, dođu i to kupe, a ima i onih koji dođu da razgledaju, pa od ponuđenog izbora kupe nešto“, kaže Vladan Stanojević, vlasnik Seks šopa „Vaši snovi“.

On potvrđuje da je kupovina seksi igračaka u Srbiji i dalje tabu tema, ali u nešto manjoj meri nego ranije.Najčešće se kupuju vibratori, seksi veš i stimulativna sredsta za muškarce i za žene.

Film „50 nijansi sive“ i istoimena knjiga, podstakli su mnoge kupce da isprobaju nešto novo – pa sepovećala prodaja rekvizita za vezivanje – lisica i kravata, maski i bičeva.

Žene su podjednako „hrabre“ kao i muškarci kada je u pitanju poseta seks šopu. Kada je o starosnoj strukturi kupaca reč – pravila nema.

Stanojević kaže da stariji mušarci dolaze po sredstva za potenciju, žene (i one u godinama) po donji veš, a mlađe generacije uglavnom seks proizvode kupuju za poklon drugima. Njihov izbor su šaljivi proizvodi, vibratori i veš.

„Prodaja putem interneta je dosta zastupljena, mada ima i onih koji dođu jer internet ne može da prikaže pravi oblik, veličinu, kvalitet materijala…dosta njih dođe da pogleda o čemu se radi i tako kupe proizvod“, priča Stanojević.

Cene seksi igračaka su, prema njegovim rečima, prilagođene našem tržištu.

„Cene su prihvatljive i proizvodi u Srbiji su dosta jeftiniji u odnosu na zemlje u okruženju.Vibrator koji ovde košta 20, u Nemačkoj je 80 evra„, ističe Stanojević.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.