Šta je „važnije“ predigra ili seks

  Autor: Mondo

I predigra i seks su važni, naravno, ali šta mislite, šta više utiče na to da li će žena doživeti orgazam?

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Posle tolikih saveta o predigri, oralnom seksu, manuelnoj stimulaciji, upoznavanju ženske anatomije i načina na koji žensko telo „radi“, na kraju, ipak, ispada da seks koji uključije vaginalnu penetraciju malo šta može da zameni.

Predigra je odličan način da muškarac „izdrži“ duže

Neočekivano, ispostavilo se da to da li će žena doživeti orgazam ili ne više zavisi od trajanja odnosa koji uključuje penetraciju, nego od vremena posvećenog predigri. Ako odnos traje do deset minuta, orgazam će (najčešće) doživeti svaka druga žena. Ali, ako odnos traje duže, recimo 11 do 20 minuta, procenat žena koje će doživeti klimaks raste na 62 odsto, dok će tokom odnosa koji traje duže od 20 minuta 72 odsto žena doživeti orgazam „gotovo svaki put“.

Autori studije zaključili su da „uprkos pretpostavkama mnogih seksualnih terapeuta i edukatora, više pažnje treba posvetiti poboljšanju kvaliteta i produženju trajanja same penetracije, a ne predigre“.

I to ne bi bilo loše, ako uzmete u obzir da, koliko god se mi ložili da nam u krevetu nema ravnih, prosečan seks traje tri do osam minuta.

, ali da li zaista utiče i na nivo zadovoljstva žene? Iznenađujuće, rezultati nove ankete pokazuju da malo zagrevanja pre same akcije uopšte ne garantuje da će njeno uživanje biti veće. Studija objavljena u Žurnalu seksualne medicine ukazuje da je sam seks ipak važniji od predigre.

U anketi na temu seksualnih navika, učestalosti orgazma i prosečnog trajanja odnosa učestvovalo je 2.300 žena. Rezultati kažu da predigra u proseku traje petnaestak minuta, a sam čin seksa koji minut duže.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.