Slučaj iznenadio lekare: Žena zatrudnela analnim seksom

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Urolog Brajan Stajksner sa privatne klinike “Jersey Urology Group” u Atlanti nedavno je govorio slučaju koji se dogodio jednoj od njegovih pacijentkinja.

20810021965742c9344aa87081593566_v4 big

Reč je o pacijentkinji koja je imala kloakalnu malformaciju, anomaliju koju karakteriše spajanje uretre, vagine i anusa u jednu veliku šupljinu, zvanu kloaka, piše Independent.

Kloaka se formira u stadijumu fetusa, kada izostaje normalno razvijanje bešike, vagine i anusa. Oni su povezani u jednu celinu, što znači da se intestinalna, urinalna i reproduktivna funkcija obavljaju iz istog otvora.

Pacijentkinja je u detinjstvu podvrgnuta korektivnom hirurškom zahvatu, ali je tokom operacije najverovatnije došlo do propusta lekara, kada su nepravilno razdvojeni mokraćni kanal, vagina i rektum.

Godinama kasnije, pacijentkinja je zatrudnela, na opšte iznenađenje Stajksnera i svih njegovih kolega.

“Znali smo za njeno stanje, pratili smo je decenijama. Nakon veilkoj broja rendgenskih snimanja, ustanovili smo da je ostala trudna putem analnog seksa”, rekao je.

Kako pacijentkinja nije imala vaginalni kanal, porođaj je izvršen carskim rezom.

Sve žene koje strahuju da bi moglo da im se dogodi slično nemaju razloga za brigu jer se ovakva situacija dešava jednom u milijardu slučajeva, istakao je Stajksner.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.