Seksualno rumenilo

  Autor: Mondo Foto: YouTube

Tokom ili nakon seksualnog odnosa vam se pojavi crvenilo na licu ili po telu? Pročitajte zašto.

orgazam-2

Da li vam se nekada dogodilo da vaš partner i vi primetite u toku seksa da ste se totalno zarumeneli u obrazima? Ili dobili crvenilo po licu, grudima i stomaku?

U pitanju je posledica seksualnog zanosa poznata i kao seksualno rumenilo, i nije retka pojava.

Seksualno rumenilo se manifestuje kroz crvenilo na koži grudi, lica ili stomaka i posledica je seksualnog užitka ili orgazma.

Dok imate seks, dolazi do povećanog protoka krvi ka genitalijama i drugim delovima vašeg tela, zbog čega se šire krvni sudovi, a to izaziva crvenilo kože.

Možete to da uporedite i sa situacijama dok nešto trenirate, rekreirate se, pa se „zajapurite“. Krv teče kroz kapirale u cilju oslobađanja toplote i pokušava da vas „ohladi“, objašnjava doktorka Mišel Grin za BuzzFeed.

Ove promene se dešavaju svima, ali ne i crvenilo kože. Verovatno ćete ovo lakše primetiti ako imate svetliji ten ili se inače lako zarumenite.

Ako ste osoba koja je sklona crvenilu ukoliko se oseti posramljeno ili nervozno, onda ste verovatno upoznati i sa seksualnim rumenilom. To je zato što su vaši krvni sudovi bliži površini kože, pa ste samim tim podložniji svim vrstama crvenjenja.

Međutim, to ne treba da vas brine, potpuno je bezopasno i uglavnom brzo prođe. Tako da slobodno nastavite sa seksom i ne obraćajte pažnju na promene „raspoloženja“ na vašoj koži.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.