Seks: Plavuša, brineta ili crvenokosa?

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Kažu da se plavuše bolje zabavljaju, a kakvo je stanje u – krevetu?

devojke-610
Možda ne verujete u to da frizura i boja kose imaju bilo kakve veze sa vašim seksualnim životom, ali ovi podaci govore drugačije.

Duuuga kosa je seksi

Anketa sprovedena na britanskom sajtu „Telegraf“ pokazala je da 43 odsto muškaraca smatra da je duga ženska kosa privlačnija od kratke. „Duga kosa se tradicionalno povezuje sa ženstvenošću i sigurni smo da je to razlog zašto muškarci smatraju da je duga, gusta, talasasta kosa najseksepilnija“, kaže jedna od istraživača Karen Mur.

Dakle, dame, možda kraće frizure jesu u trendu, ali muškarcima generalno nisu baš seksi.

Brinete su najbolje u krevetu

Žao nam je, plavuše… Šest od deset ispitanika reklo je da su brinete najbolje u krevetu, u anketi koju je sproveo „Dejli mejl“. „Brinete uglavnom imaju zdravu, sjajnu kosu, zbog čega imaju više samopouzdanja. Zbog toga su one izbor broj 1“, kaže Majkl Van Klark. Interesantno, samo 16 odsto učesnika ankete smatra da su plavuše bolje u krevetu.

A tu su i crvenokose…

Kojima, izgleda, nije samo kosa vatrena… Sudeći po istraživanju Univerziteta u Hamburgu, one imaju najaktivniji seksualni život. Nakon sprovedenog istraživanja, naučnici su došli do podataka da crvenokose dame uglavnom „imaju više partnera i češće uživaju u seksu u odnosu na prosečne devojke“.

Psiholozi to objašnjavaju ovako: crvena boja kose je ređa nego plava ili smeđa, pa jednostavno ne možete da je ne primetite (što, opet, ne znači da morate da je odvedete u krevet).

Ali… crvenokose su najmanje privlačne

Kakav preokret! Studije koje su sproveli psiholozi pokazale su da su crvenokose i riđokose devojke generalno muškarcima manje privlačne nego brinete ili plavuše.

Istraživač Nikolas Gudžin kaže da su naučnici sproveli seriju testova, tako što su dame nosile perike, a najmanji broj (samo 29 od 240) muškaraca prišao je crvenokosim i riđokosim devojkama.

Još jedna studija – Univerziteta u Vestminsteru, pokazala je slične rezultate. Naime, žene koje su farbale kosu, tako da su u različitim periodima bile plavuše, brinete i crvenokose, rekle su da su im muškarci najviše prilazili kada su imale – plavu kosu. Od ispitanih muškaraca u ovoj studiji, najviše njih (60) prišlo je plavušama, brinetama su prišla 42 muškaraca, a crvenokosim samo njih 18.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.