Ovo su najčešće seksualne povrede, a evo i kako da ih izbegnete

  Autor: 24sata Foto: Profimedia.rs
Povrede prilikom seksa uopšte nisu retka pojava, iako one povrede koje najčešće viđamo na TV-u nisu ni izbliza toliko česte. Najčešće dolazi do iščašenja, pa i lomljenja kostiju, dok je čuveno lomljenje penisa znatno ređe.
SEKS - profimedia-0095543838_1000x0

– Kad se strasti uzburkaju, ljudi često ne razmišljaju o svojim granicama, pa tako može da dođe do raznih povreda. Najčešće to nisu dramatični problemi, osim ako ne volite baš mnogo da eksperimentišete – ističe dr Sava Bojović, seksolog i urolog.

Iako su lude povrede, poput probijanja zida glavom i lomljenja penisa, zanimljive na TV-u, u stvarnom životu se ređe dešavaju. Najčešći su problemi sa kostima.

Iščašenje

Do uščašenja dolazi kada isprobavate neke drugačije poze ili kada se preforsirate. Ovo se dešava kako kod starijih ljudi, koji imaju problema sa kostima, tako i kod mlađih koji jednstavno ne znaju svoje limite. Problematične poze su sve one koje zahtevaju veliko krivljenje, kao što je na primer „most“.

Rešenje je jednostavno – vodite računa to svojoj granici. Nemojte odmah nakon misionarske da uskočite u najluđu pozi koju nađete – prvo se malo zagrejte. Predigra je, ističe doktor, dobar način da zagrejete celo telo.

Lomljenje kostiju

Samo ćemo reći jednu reč i sve će vam biti jasno – kada! Ako ste ikada pokušali famozni seks u kadi, biće vam odmah jasno da je kupatilo bukvalno zamka za one manje spretne. Najveći problem je sa parovima kod kojih postoji velika razlika u visini, a još kad se u priču umeša i neka klizava kupka – lomljava je zagarantovana.

Nema drugog saveta osim da izbegavate kadu, ili da koristite neku od onih gumenih prostirki zbog kojih će sve biti manje klizavo. Ako baš volite seks u kupatilu, možete tu da odradite predigru, pa da nastavite sve u udobnosti kreveta.

Ogrebotine po licu, leđima, torzou…

U strastvenom zanosu, žene često zaboravljaju na sve kočnice, a jadan momak ako ona ima duže nokte. Opake ogrebotine mogu da budu jako neprijatne, pogotovu u letnjim mesecima kada dođu u dodir sa znojem.

Momci, rešenje je uvek u kom7unikaciji. Jednostavno skrenite pažnju dragoj da vam smeta grebanje, jer postoji verovatnoća da ona ni sama nije svesna šta radi u takvim trenucima.

Strani predmeti

Ovde nikakvo objašnjenje nije potrebno. Jednostavno, ponekad se dese čudne nezgode, a u ovom slučaju najčešće nastrada žena. Mada, dešava se i momci da zaglave sa telefonom, vibratorom ili mobilnim telefonom.

Koristite seksi igračke. Zaboravite na voće, povrće i druge objekte koji vam u seksualnom nagonu deluju seksi – držite se vibratora koji ima ručku koja neće baš tako lako da „upadne“.


loading...

3 komentara

 1. mittkoo

  5. septembra 2015. at 19:49

  Fasebook

 2. mittkoo

  5. septembra 2015. at 20:05

  Sexy da mnogo mola Te best we nqma be zawo koi se my ti Sho a vie e nie kolko нищо are gledam xubavo ? Aha Chao men gotov Byes friend utre ne now si be is Nz ela leka Hi ?⚽??????????? Oki van znam a ti ne of kokvo .

 3. mittkoo

  5. septembra 2015. at 20:06

  Gotov

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.