Ovo radite pre seksa, a trebalo bi posle

  Autor: Mondo Foto: YouTube

Svi smo čuli i pročitali pregršt saveta o seksu, ali ovaj jedan je zapravo mit. Evo šta radite pre odnosa, a trebalo bi posle.

seks-2

Često se može čuti da bi žene trebalo da isprazne bešiku pre seksualnog odnosa, kako bi se umanjio rizik od urinarnih infekcija. Međutim, urolog dr Dejvid Kaufman kaže da treba da radite – obrnuto.

„Savet da žene treba da piške pre odnosa je jedan od najvećih mitova u vezi sa seksom“, kaže dr Kaufman, i naglašava da je važno da to uradite nakon „akcije“.

Tokom seksa, bakterije iz vagine se mogu preneti u mokraćni kanal. Zato je važno da dame mokre nakon odnosa, kako bi mokraća „isprala“ bakterije i sprečila da dođu do mokraćnog kanala.

Ovaj urolog kaže da, ako ne osećate potrebu da piškite nakon seksa, to može da znači da je bakterija našla svoj put do bešike i da se razvija u infekciju.

Dr Kaufman kaže da rizik od urinarnih infekcija povećavaju i spermicidni lubrikanti koji se nalaze na kondomima. On savetuje da, ukoliko osećate bilo kakvu iritaciju u vagini, probate kondome koji ne sadrže ovaj lubrikant.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.