Ovo je najveća greška tokom seksa, a događa se svima!

  Autor: Espreso/zadovoljnadnevnik.hr Foto: Stock Thinkstock

Rutina i problemi u krevetu muče mnoge parove, bez obzira na to koliko su u vezi. Zapravo promašaje koje pravite je jako lako pobediti

thinkstock

Nedostatak komunikacije tokom seksa je najveći problem u krevetu koji podjednako muči muškarce i žene.

Stručnjaci tvrde da svi u krevetu prave veliku grešku – premalo osluškuju svoje partnere, odnosno ne obraćaju pažnju na njihove želje i ignorišu njihove reakcije.

Tokom istraživanja sprovedenih na ovu temu mnoge žene su se požalile da se muškarci često oslanjaju na tehniku naučenu iz filmova za odrasle koja je nerealna ili primenjuju neke poteze koje su volele njihove prethodne partneke.

Ne uzimaju u obzir da sadašnja partnerka verojatno ima drugačije želje.

S druge strane, muškarcima uglavnom smeta to što su žene često pasivne, ne preuzimaju inicijativu i ne pokreću akciju onoliko koliko bi oni to želeli.

ono što povezuje sve ove probleme je upravo nedostatak komunikacije tokom seksa. Iako smo skloni da mislimo kako u intimnim trenutcima nema mesta za previše razgovora, seksualni terapeuti se neće složiti sa tim.

Oni se zalažu za jasno i glasno izražavanje seksualnih želja jer jedino takva otvorena komunikacija vodi do maksimalnog zadovoljstva sa obe strane.

Stoga zaboravite na stid i ne skrivajte svoje želje jer ćete tako pre svega udovoljiti i ugoditi sebi, a na kraju usrećiti i svog partnera koji ionako želi da bude izvor vašeg zadovoljstva. Na isti način se i vi postavite prema njemu i uživajte u zdravom seksualnom životu koji će vas oboje ispuniti.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.