Osam razloga da redovno uživate u seksu

  Autor: Mondo Foto: YouTube

Ako su razlozi za to uopšte potrebni…

seks-1

Pročitajte kako seks utiče na zdravlje – za ovaj lek sami birate dozu, a ne treba vam ni recept. 🙂

Lek za grip

Seks poboljšava imuni sistem i tako pomaže organizmu da se izbori sa prehladom, virusom, gripom… Dakle, dobro se preznojite.

Smanjuje stres

Studije su pokazale da pripadnici oba pola bolje podnose stresne situacije ako su prethodne noći užvali pod čaršavima. Zadovoljstvo koje pružaju dodiri partnera, poljupci i sam seksualni odnos, smanjuju nivo hormona stresa, a povećavaju nivo hormona sreće, oksitocina.

Povećava libido

Što više uživate u seksu, to biste češće da imate „akciju“. Buran seksualni život povećava seksualnu želju, kažu naučnici. „Česti seksualni odnosi će učiniti da seks bude sve bolji, a to će i povećati libido“, kaže ginekolog Loren Štrajher.

Lek protiv bolova

Sledeći put kada vam parnterka kaže da je boli glava, recite joj da je seks odličan lek za to. Istraživanje je pokazalo da orgazam dvostruko smanjuje osetljivost na bol, uključujući bol u leđima, migrene… Seksom se povećava nivo endorfina u telu, koji je praktično prirodni lek protiv bolova, a pritom nećete morati da čekate dugo da lek deluje.

Podmlađuje

Zaboravite botokse i slične stvari za podmlađivanje! Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Edinburgu je pokazalo da parovi koji imaju seksualne odnose najmanje četiri puta nedeljno, izgledaju i do deset godina mlađe! Seks povećava nivo adrenalina, dopamina, norepinefrina, zbog čega ćete jednostavno blistati!

Štiti srce

Osobe koje uživaju u seksu najmanje dva puta nedeljno, izložene su 45 odsto manjem riziku od bolesti srca. Redovan seks reguliše krvni pritisak, umanjuje rizik od srčanih ili moždanih udara.

Pomaže u mršavljenju

Malo „akcije“ odličan je način da se zabavite i sagorite kalorije! Istraživanje na Univerzitet u Montrealu pokazalo je da tokom seksa u trajanju od 24 minuta, muškarci potroše 104 kalorije, a žene 67. Na primer, šest minuta, odnosno seks na brzaka, sagoreva samo 20 kalorija, zato ne preskačite predigru!

Poboljšava san

Francuski savet za medicinska istraživanja, nakon sprovedenih studija, tvrdi da je seks bolji od „brojanja ovaca“ da biste zaspali. Njihovo istraživanje je pokazalo se tokom seksa u telu oslobađa serotonin, koji pomaže u održavanju normalnog ciklusa spavanja.

Čuvajte svoje zdravlje! 🙂


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.