Orgazmi kakve zaslužuje svaka žena

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Isprobajte nove puteve do vrhunca.

seks

Svi mi imamo dnevne rutine, od uobičajenog vremena kad se budimo, preko redosleda tokom šminkanja i oblačenja za posao, do večernjeg odlaska u teretanu ili gledanja serije (ili šta god već bilo u pitanju). To nije loš način da budete efikasniji, uštedite malo na vremenu i živcima. Ali rutine u seksu? Bljak. Evo zašto: postoji toliko načina da doživite orgazam da je prosto šteta da se pridržavate jednog, pa makar taj jedan bio sto posto pouzdan metod.

U studiji koja je nedavno objavljena u stručnom magazinu NeuroQuantology (žurnal koji povezuje teme iz neurologije i kvantne fizike), postoje četiri različite vrste ženskog orgazma (klitoralni, vaginalni, kombinovani i višestruki). Pa što biste sebe lišavali užitka? Isprobajte sve što se nudi. I počnite večeras.

Klitoralni orgazam Opšte je poznato da je klitoris neviđeno osetljiv, zahvaljujući činjenici da je na tih nekoliko kvadratnih milimetara smešteno 8.000 nervnih završetaka. Samim tim, za većinu žena stimulacija ove zone dovoljna je za orgazam. Ali, Sara Kuper, psiholog i sertifikovani seksualni terapeut iz Njujorka, upozorava da usmeravanje direktno na klitoris smanjuje i užitak i intenzitet orgazma. Mnogo veće zadovoljstvo doneće vam poljupci i milovanje malo šire zone genitalija, pre nego što se partner usmeri na sam klitoris. „Neka vas partner nežno dodiruje ujednačeno kružeći prstima, tako da ne budu zapostavljene ni usmine ni vaginalni otvor, ni šira regija klitorisa“, savetuje dr Kuper. Ovo može biti deo predigre, ili dodatno uživanje tokom seksa kad recimo ležite i partneru ste okrenuti leđima („kašika“). Ako uživate u oralnom seksu, pomerajući kukove odredite stepen pritiska i ugao pod kojim vam najviše prija stimulacija klitorisa.

I, naravno, lepo recite šta u čemu uživate, a šta vam ne prija. U suprotnom ne možete da se žalite ako ne doživite orgazam.

Vaginalni orgazamO postojanju G tačke i danas se raspravlja, iako se 30 odsto žena kune da ona postoji. Upoznajte svoje telo. (I, da, masturbacija jeste najbolji način za to.) Trebalo bi da na prednjem zidu vagine možete da napipate sunđerasto, naborano tkivo čija stimulacija donosi očaravajući orgazam. To, naravno, može da uradi i muškarac sa kojim ste u vezi, ali je potpuno besmisleno da od njega očekujete da vaše telo poznaje bolje od vas samih. Ako biste radije da se bacite na seks koji podrazumeva penetraciju, ne bi trebalo da omanete ako ste u misionarskoj pozi, ali sasvim pripijeni jedno uz drugo, tako da vas muškarac sopstvenim kukovima „prikuje“ za krevet. Lagani kružni pokreti, vaših ili njegovih kukova, ako je penetracija dovoljno duboka, stimulisaće ovu zonu toliko da je orgazam posle kojeg skoro da nećete moći da stojite garantovan. Isto važi i za pozu u kojoj muškarac sedi, a vi ste mu u krilu. Ljubite se, ponudite mu grudi, pronađite ugao penetracije koji vam najviše prija, vi kontrolišite kretanje i – orgazam je tu za tili čas.

Ako ne ide, opustite se. Istražujte. Upoznajte sami sebe i jedno drugo. Ako i dalje ne ide, promenite muškarca i nađite nekog koji zna šta radi.

Kombinovani – Kombinacija prethodnih tipova stimulacije donosi najintenzivniji orgazam, tako dobijate najbolje od „oba sveta“. Šta možete da pokušate? Neka partner sedi, vi mu budite u krilu, ali tako da ste mu okrenuti leđima. Tako mu je vaš klitoris na dohvat ruke, a opet vi određujete brzinu i ugao penetracije. Za ovo je, naravno, potrebno da budete prilično uzbuđeni još pre nego što dođe do penetracije, ali ako iščekujtete seks sa muškarcem za kojim ste izgubili glavu, a pri tome ste još imali sreće pa on zna šta radi (u krevetu a i inače), vrlo je verovatno da ste „tu negde“, odnosno da balansirate na onoj finoj „samo-što-nisam“ uzbudljivoj liniji i samo razmišljajući o njemu. A da biste odatle skliznuli u orgazam, treba samo još malčice da se skoncentrišete, da ‘prizovete’ njegov miris, ili onaj osećaj kad te divne šake u koje ste se zaljubili počnu da se poigravaju vašim kolenima, pa klize naviše… I – eto orgazma, a još nije bilo ni s od seksa. E, ako se u to stanje svesti dovedete pre nego što se uopšte i nađete sa muškarcem o kojem je reč, ovaj „kombinovani“ (kakva glupa reč za tako veličanstven osećaj) stiže praktično sam od sebe.

Višestruki orgazmi – Samo treba da se prepustite. Kad višestruke orgazme prestanete da posmatrate kao „retkost“ (pošto je to, kao i većina drugih stvari u životu gotovo isključivo pitanje pogleda na svet, i ničega drugog) – počećete da uživate u njima.

P. S. Ako su vam neposredno posle orgazma dodiri u genitalnoj zoni neprijatni, neka se vaš partner fokusira na bradavice. To je jedna od (skoro) sigurnih „prečica“.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.