Oralni seks nije samo „predjelo“…

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Mnogima je oralni seks predigra, ali to nije jedini razlog zbog kojeg uživamo u oralnom zadovoljavanju.
Seks-gacice

Muškarci i žene ne uživaju u oralnom seksu samo kao u „predjelu“, nauka kaže da postoji mnogo „ozbiljniji“ razlog za oralni seks.

Stručnjaci kažu da je oralni seks popularan zbog toga što ne vodi do neželjene trudnoće, ali zapravo ima evolucijsku ulogu u životima pripadnika oba pola.

Razlog zašto žene pružaju oralni seks muškarcima je taj što gutanje sperme pomaže ženskom organizmu da se „navikne“ na DNK partnera. To je, kažu naučnici, važno da tokom trudnoće žensko telo ne bi gene muškarca doživelo kao „strane“.

Poremećaji u trudnoći su česti zbog toga što telo fetus prepoznaje kao „strano telo“, ali gutanjem sperme se navikava na novi DNK.

Kada je reč o razlogu zbog kojeg muškarci oralno zadovoljavaju žene, nauka kaže da se time smanjuju šanse da će one prevariti svoje partnere.

Univerzitet u Oklendu je sproveo istraživanje u kojem su ispitana 243 heteroseksualna muškarca, kako bi saznali da li pružaju oralni seks partnerkama kako bi one bile zadovoljnije u vezi.

Pokazalo se da su muškarci spremniji na to da pruže oralni seks ako partnerku smatraju atraktivnom ili misle da postoji rizik da njihovu partnerku zavede drugi muškarac.

Ovo istraživanje sprovedeno je nakon nedavne studije koja je pokazala da muškarci često uživaju u oralnom seksu, ali ne žele da „uzvrate uslugu“ – 59 odsto žena oralno zadovoljava partnera, u poređenju sa 52 odsto muškaraca.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.