OBRATITE PAŽNJU: Ovo je 5 sitnica koje muškarac ne sme da prestane da radi u braku

  Autor: Kurir
Ono čemu se danas brojni dive kada sretnu stariji bračni par na ulici je njihova bliskost iskazana najbanalnijim činom držanja za ruku. A upravo je dodir dlanovima prvo što muškarci u braku ignorišu, i ono za čime žene sanjaju.

Foto: shutterstock

Foto: shutterstock

Sitnice koje nijedan muškarac ne smije prestati raditi u braku čine se banalnima no upravo su one garancija braka s potencijalom za zajedničko uživanje u starosti. Pretstavljamo vam 5 stvari koje muškarci nikako ne bi smeli da prestanu da rade:

1. Držanje za ruku

Najjednostavniji čin zajedništva i pripadnosti jedno drugome koje parovi na početku veze bez pogovora održavaju je držanje za ruke. Iako zvuči banalno, važnost ovakvog dodira i insistiranja na njemu od strane brojnih žena je posve opravdano. Naime istraživanje sprovedeno u Švedskoj obuhvatilo je 16 srećno udatih žena koje su bile izložene stresnim situacijama. Prateći njihovu moždanu aktivnost prilikom izlaganja blagim elektrošokovima dokazana je za 45 posto manja reakcija na stres prilikom kojeg su ispitivane žene držale svog supruga za ruku. Dodir zbližava, uzrokuje ispuštanje hormona sreće i pojačava međusobne osećaje.

2. Hodanje jedan uz drugoga

S godinama muškarci gube zaštitnički osećaj prema ženi, naime čin osvajanja i jednom izrečeno ‘da’ pristanak je koji u njima zadovoljava osećaj uspeha. Stoga ne čudi loša im navika da prilikom obavljanja zajedničkim obaveza u javnosti zaboravljaju na suprugu i umesto da hodaju uz nju, jure do nekoliko koraka ispred. Jedna je to od najgorih navika tvrde stručnjaci koju oženjeni muškarci rade. Osećaj pripadnosti, zaštite velikim delom označava i zajednički, rame uz rame hod. Pri tomu ne morate biti u bliskom kontaktu prebačene ruke preko ramena, ali zajednički korak pogled je i prema zajedničkoj budućnosti.

3. Otvaranje vrata

Jedno od pravila svakog bontona je da gospodin dami otvara vrata, no današnji muškarci retko to čine. Svaka će žena priznati, koliko god ona samostalna i samosvesna bila da je takva gest jedna od najlepših iskaza poštovanja prema njoj. Ništa drugačije nije s udatim damama, dapače upravo u braku svaki muškarac treba ostati gospodin do kraja.

4. Zajednička putovanja

Pogled na početak veze svakog para sadrži i uspomene s putovanja. Odlazak u dvoje pa makar na jednodnevni izlet u blizini vlastitog doma probudit će osećaj zaljubljenosti, poriv za novim upoznavanjem karaktera osobe koju volimo i najvažnije od svega zbližiti supružnike. Istraživanja su pokazala da upravo žene planiraju putovanja, a muškarci ih smatraju gnjavažom, što je potpuno pogrešno. Strast i ljubav u vezi s vremena na vrieme valja oplemeniti i ovakvim kompromisom.

5. Urednost i higijena

Mirisan, čist i uredan kompromisi su na koje svaki muškaraca pristaje na početku veze ili tačnije tokom procesa osvajanja. No prsten na ruci kao da ih u tom segmentu oslobađa od bilo kakve potrebe za brigom o samome sebi. Tačnije očekuju od supruge da vodi računa o čistoj odeći, razbacanim čarapama na podu i ostavljenom mokrom podu u kupatila nakon tuširanja. Ali supruga nije mama, i to se ne sme zaboravljati, naime ove sitnice najčešći su uzroci svađa u braku a problem su upravo muškarci.

 

 


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.