Novogodišnje odluke za bolji seks

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Početak nove godine je idealno vreme da donesete neke odluke koje se tiču seksa i time poboljšate svoj seksualni život. U slučaju da niste razmišljali o tome, predlažemo vam nekoliko odluka.
Seks

Seks ekspert dr Emili Mors predlaže da usvojite ovih pet navika, kako biste ove godine uživali u boljem seksu. Na kraju krajeva, zaslužili ste to! 🙂

Budite izbirljivi

Nemojte da dozvolite sebi da kući odete sa nekim koga ste upoznali pre deset minuta i popili dva pića. Nemojte da spavate ni sa nekim koga poznajete tri nedelje, ali jednostavno ne osećate povezanost. Uživajte u seksu sa osobom zbog koje se osećate bolje, lepše, poželjnije, srećnije, da se posle ne biste kajali. „Život je previše kratak da biste bili u vezama koje ne vode nikuda. Prekinite veze koje vam ne daju da krenete napred,“ savetuje dr Mors.

Praktikujte bezbedan seks

„Ako znate da će doći do toga, budite spremni za seks“, kaže. Međutim, ako ste popili koje piće ili ste se baš „zaneli“, lako je zaboraviti na zaštitu i prepustiti se zadovoljstvu. Ipak, bolje je da se ne odlučite na takav korak. Koristite zaštitu koja vama odgovara – kondomi, pilule za kontracepciju jer ćete tako biti opušteniji i nećete razmišljati o eventualnim posledicama. Drugačije rečeno, više ćete uživati!

Probajte „seksersajzing“

Dr Mors preporučuje kegelove vežbe, ne samo zato što će vam pomoći da budete fit, već ćete više uživati u seksu. Ove vežbe jačaju mišiće, što pomaže ženama da dožive jači, intenzivniji orgazam, a muškarcima pomaže da budu izdržljiviji u krevetu.

Koristite seks igračke

„Igrajte“ se sami ili sa partnerom, izbor je vaš. „Seks igračke su odlična stvar. Izaberite odgovarajuću koji će vam pomoći da uživate u ‘solo seksu’, a pronađite i one koje će začiniti seks sa partnerom“, savetuje ona.

Razgovarajte

Pričajte sa svojim partnerom o svojim seksualnim fantazijama, o onome što vam prija ili vam smeta. Tražite ono što želite, to je jedini način da zaista uživate u seksu. „Bez obzira na to da li ste započeli novu vezu ili već dugo imate partnera, probajte nešto novo u krevetu – nema veze da li je to nova poza, malo ‘prljavih’ reči, vezivanje…“ savetuje dr Mors.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.