Novi partner jača libido

  Autor: Novosti Foto: Nepoznat

Libido i muškaraca i žena raste kad promene partnera, s tim što je ovo znatno prisutnije kod pripadnika jačeg pola. Slično ponašanje ustanovljeno je kod šimpanzi i drugih predstavnika životinjskog carstva

zp-libido

Tezu mnogih parova da dosada ubija seksualni život potvrđuje novo istraživanje Univerziteta u Britanskoj Kolumbiji. Studija objavljena u Magazinu seksualne i bračne terapije pokazuje da libido i muškaraca i žena raste kad promene partnera, s tim što je ovo znatno prisutnije kod pripadnika jačeg pola. Slično ponašanje ustanovljeno je kod šimpanzi i drugih predstavnika životinjskog carstva koji prednost takođe daju novoj, naspram poznatoj ženki.

Istraživanje sugeriše da je želja za promenom glavni razlog zbog kog će svaki treći muškarac i između 12 i 23 odsto žena prevariti partnera. Svaki novi mesec u vezi ili braku povećava rizik za afere. Još jedan podatak ne ide u prilog monogamnim vezama: u protekla dva meseca 80 posto žena fantaziralo je o muškarcu koji nije njihov partner. O drugim ženama maštalo je čak 98 odsto pripadnika jačeg pola.

Parovima koji ne žele da postanu deo poražavajuće statistike naučnici predlažu da pokušaju da vide jedan drugog drugačije i da se sete svog partnera iz doba kad ih je najviše seksualno privlačio.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.