Nećete verovati koliko je ovo štetno, a svi to radimo pre seksa

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Sve što smo do sada znali o seksu palo je u vodu kad su lekari rekli da ovo radimo pogrešno.

 

63114696856b0c5673732e414672717_w640

Uz seks se veže najviše mitova i „bapskih priča“. Od onih školskih – da ako poskakuje nakon seksa devojka neće moći da ostane u drugom stranu, do toga da samo muškarci ejakuliraju.

No jedan savet za bolji seks se pokazao ne samo besmislenim nego i štetnim. Naime, uriniranje pre seksa – koje se promovisalo kao način izbegavanja urinarnih infekcija, čini upravo suprotno od onoga što se tvrdi.

Vodeći urolozi napominju da namerno uriniranje pre seksa povećava rizik od pojave infekcija, s kojima se žene ionako mnogo češće bore od muškaraca.

Urolog Dejvod Kaufman tvrdi da je priča o prednostima uriniranja pre seksa jedna od najraširenijih, te redovno svoje pacijentkinje uverava da to ne čine, budući da je to vodeći uzrok pojave postkoitalnih urinarnih infekcija.

Naime, tokom seksa vaginalne bakterije se mogu pogurati u mokraćni kanal, koji zatim omogućava bakterijama da putuju kroz njega i lakše se dočepaju mokraćnog mehura, gde stvaraju infekciju.

Zbog svega ovoga morate obaviti malu nuždu posle seksa i dobro paziti da unosite dovoljno tečnosti u organizam, kako biste izbegli dehidraciju i pomogli izbacivanju bakterija iz urinarnog trakta, piše Independent.

Također, infekcijama u tom području doprinosi korišćenje dijafragme i prezervativa sa spermicidnim lubrikantima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.