Najveća greška koju pravite u krevetu

  Autor: Mondo

Kada se završi „akcija“ mislite da je sve gotovo. Nije.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Razmenjujte nežnosti nakon seksa sa svojom partnerkom i ona će se uvek vraćati po još, pokazuje istraživanje koje je sproveo Centar za seksualnu edukaciju u Kanadi.

U ovom kanadskom istraživanju učestvovalo je 2.400 odraslih ljudi, koji su odgovarali na pitanje o svom poslednjem seksualnom odnosu.

Od žena koje su uživale u razmeni nežnosti sa partnerom šest do deset minuta nakon odnosa, čak 71 odsto njih je seks ocenilo kao „veoma zadovoljavajuć“. Poređenja radi, samo 41 odsto žena koje su manje razmenjivale nežnosti sa svojim partnerom nakon seksa, ocenilo je taj odnos kao dobar,

Profesor ljudske seksualnosti dr Robin Milhauzen kaže da je intimnost nakon seksa za zadovoljstvo žena jednako važna kao i predigra.

Mogući razlog za to je što se u ženskom (ali i muškom!) telu nakon seksa povećava količina oksitocina, hormona zbog kojeg osećaju potrebu za bliskošću, kaže Milhauzenova. Ona dodaje da se žene često posle seksa osećaju ranjivim, a postseksualna razmena nežnosti uliva im osećaj sigurnosti.

„To je jedan od najlakših način da poboljšate svoju vezu. Veoma je važno, a muškarci često propuštaju ovu priliku da se dublje povežu sa svojom partnerkom“, kaže dr Robin.

U prilog toj tvrdnji – da muškarci često izbegavaju maženje nakon seksa – govori i to da 17 odsto učesnika studije nije razmenjivalo nežnosti nakon seksa, a 36 odsto je to radilo manje od pet minuta.

„Nakon vašeg sledećeg seksa, privucite svoju partnerku uz sebe, zagrlite je ili lezite tako da ona nasloni glavu na vaše grudi“, savetuje Milhauzen. „Izdvojite barem šest minuta da je nakon seksa pomilujete po kosi, ljubite u vrat, obraz, čelo, da joj kažete nešto lepo, kao na primer koliko vam je lepo sa njom…“

Ako ste već prezrivo prevrnuli očima, znajte da se i muškarci nakon toga osećaju zadovoljnije. I, ne, nećete biti manje muško ako razmenite nežnosti sa partnerkom posle seksa…


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.