Najekstremniji seksualni fetiši

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Magazin Men’s Health donosi članak o najčešćim seks fetišima, navodeći kako su oni mnogo češći nego što mislimo, i kako svaka šesta osoba ima neku vrstu fetiša.

3776945857682fc182c7d586489384_v4_big

Nova studija objavljena u publikaciji „Journal of Sex Research“ otkriva kako su parafilije, neobični seksualni interesi zapravo prilično učestali – svaka treća osoba imala je priliku da se susretne sa nekom parafilijom u toku svog života.

Parafilije su zapravo neobična seksualna ponašanja koja idu sve od,na primer, obožavanja štikli ili mrežastih čarapa, preko „zlatnog tuša“ (potrebe da se urinira po partneru ili da to partner radi), pa do nekih prilično neobičnih i bizarnih, poput želje da osoba bude progutana.

„Ukoliko imate ekstremni seksualni fetiš, definitivno niste sami. Postoje brojne grupe, forumi i zajednice gde možete pronaći osobe slične vama i povezati se s njima. Važno je da svom partneru date do znanja koje fetiše imate i pronađete osobu kojoj neće smetati vaše želje i potrebe. To ne znači da nešto nije uredu s vama. Većina muškaraca sa neobičnim fetišima vodi uredne živote, imaju ozbiljne poslove, uspešne veze i zdrav socijalni život“, kaže Debra V. Soh sa Jork Univerziteta u Torontu koja je učestovala u ovom istraživanju.

U nastavku čitajte kojih je to pet najneobičnijih parafilija.

„Zlatni tuš“

Dosta ljudi je zainteresovano za urofiliju, poznatu i kao „zlatni tuš“, u kojem osobe uživaju da uriniraju po partneru ili da to partner radi njima. Oko devet odsto muškaraca ima želju za ovom parafilijom, navodi neuronaučnica Debra V. Soh

„Dosta muškaraca koje privlači zlatni tuš mi kaže kako osećaju da ovaj čin povećava intimnost među njima i njihovim parterom/kom“, pojašnjav V. Soh.

Nošenje ženske odeće

Brojna su istraživanja pokazala kako dosta heteroseksualnih muškaraca ima skrivenu želju da nose žensku odeću, i kako to nema nikakve veze sa njihovom seksualnom orijentacijom, niti nužno znači kako imaju homoseksualne sklonosti.

Stručnjaci smatraju kako to na određeni način simbolizuje održavanje veze sa događajima iz detinjstva i prvih susreta sa ženskom odećom (majka, sestra i sl ).

Nošenje pelena

Veoma čest fetiš je i nošenje pelena (fetiš „odraslih beba“). Radi se o tome da odrasle osobe uživaju u tome da se umotaju u pelene i prema njima da se odnosi kao da su bebe. Na internetu postoje brojne stranice i forumi za upoznavanje osoba sa sličnim interesima, a ove osobe vrlo često uživaju i u korišćenju druge „opreme“ za bebe poput cucli, flašica, igračaka itd.

„Pretvaranje da su bebe ove muškarce smiruje i čini da se osećaju kao onda kad je život bio mnogo jednostavniji i lakši. To je način na koji mogu da se opuste i prepuste u potpunosti tome da neko drugi brine o njima“, pojašnjava Debra V. Soh.

Fetiš hranjenja

Neke osobe uživaju u tome da ih partner hrani, posebno kaloričnom hranom, sve dok se ne prejedu.

„U ovom fetišu važnu ulogu, pored hrane, igraju i elementi submisivnosti i dominacije, a osoba koja hrani partnera ima potpunu kontrolu nad njim.“

Hranjenje je ovde deo predigre i način na koji pojedine osobe doživljavaju seksualno uzbuđenje.

Vorarefilija

Vorarefilija ili vorofilija, takođe poznata i kao fagofilija je naziv za seksualni fetiš, odnosno parafiliju u kome seksualno uzbuđenje izaziva pomisao na proždiranje, bilo sebe ili druge osobe i životinje, odnosno posmatranje celog procesa.

„Niko ne zna koliko je česta ova fantazija, ali imala sam priliku da razgovaram sa nekoliko osoba koje uzbuđuje ova parafilija. Kažu mi kako je u pitanju samo fantazija, i kako ih uzbuđuje pomisao na to da postanu deo drugog živog bića“, pojašnjava Debra V. Soh.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.