Najčešće ZABLUDE o seksu

  Autor: Mondo

Postoji toliko teorija o seksu, da je ponekad teško razlučiti gde prestaju činjenice a počinje mit. Od veličine penisa, preko G tačke do afrodizijaka, evo najčešćih zabluda o seksu.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Ženama je važna veličina penisa njihovog partnera

Naravno, ima žena kojima ovo jeste važno, ali veličini penisa generalno više pažnje pridaju muškarci nego žene. Anketa u kojoj je učestvovalo 50.000 heteroseksualnih ispitanika pokazala je da je veličinom penisa muškarca sa kojim je u vezi zadovoljno 85 odsto žena, ali je veličinom sopstvenog penisa zadovoljno svega 55 odsto muškaraca.

Čokolada i ostrige podstiču želju za seksom

Nema dokaza da bilo koja namirnica, uključujući i čokoladu i ostrige na bilo koji način utiče na pojačanje želje za seksom. Ali, um je moćna stvar, pa ako vas neka namirnica oblikom podseća na polne organe (banane recimo), može vas inspirisati – mentalno.

Kako da uživate, a da guza ne nastrada

Ženama je neophodna stimulacija klitorisa da bi doživele orgazam

Nekima jeste. Nekima nije. Ima žena koje „radi“ stimulacija bradavica, ima onih kojima je za orgazam potrebno malo analne stimulacije. Sto ljudi, sto ćudi – ne opterećujte se teorijama, već otkrijte šta je ono što je vama potrebno da biste doživeli orgazam i uživajte.

Samo muškarci imaju „vlažne“ snove

Vlažni snovi nisu ništa drugo do orgazam u snu. A to je definitivno nešto što nije rezervisano samo za muškarce.

Seks vam može pomoćii da skinete višak kilograma

Zvuči super, ali je daleko od realnosti. Seks troši određeni broj kalorija, kao i svaka aktivnost, ali 35 minuta seksa sagoreće tričavih 85 do 150 kalorija uvrh glave. Da biste skinuli pola kile viška, mirate da potrošite 3.500 kalorija, pa vi računajte…

ŽIVOT MI SE PRETVORIO U PAKAO: Postala sam seksualna robinja svom šefu! Uzimao me je kad je poželeo

Gutanje sperme je opasno i nije zdravo

Ljudska usta imaju mnogo više bakterija od ejakulata, koji je zapravo, ako muškarac nema neku polno prenosivu bolest, praktično sterilan. Ako to ne volite da radite, ok, u seksu je sve pitanje volje i ličnih preferencija, ali ako volite, a partner nema polno prenosivu bolest, i to je ok.

Muškarci su na seksualnom vrhuncu u ranoj adolescenciji, žene u tridesetim

Ovo takođe nema nikakvo naučno utemeljenje. Seksualna želja, a i „moć“ je promenljiva kategorija, koja zavisi pre svega od „hemije“ među partnerima, a i od ljubavi.

Svaka žena ima G tačku

Ah… G tačka, taj „sveti gral“ orgazma… Ne zaluđujte se. Nije nesumnjivo dokazano ni da li G tačka uopše postoji, a kamo li da je ima baš svaka žena. Ne gubite vreme tražeći je, mnogo je korisnije i zabavnije da se prosto opustite i uživate u seksu.

Oralni seks je bezbedniji od vaginalnog

Pa, ovo je tačno samo u smislu zaštite od neželjene trudnoće. Što se svega ostalog tiče, rizik je isti. Jeste malo veći rizik da zakačite neku polno prenosivu bolest vaginalnim ili analnim seksom, ali i herpes i hlamidija i gonoreja i HPV i HIV i sve ostale polne bolesti mogu se preneti i oralnim seksom. Ako niste sigurni da je osoba sa kojom ste u vezi potpuno zdrava, koristite kondom ili dentalne gumice.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.