Najbolji dan za seks je…

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinstock

… svaki dan, naravno, ali istraživanje je pokazalo kada smo tokom sedmice ipak „najaktviniji u krevetu“.

anketa

Istraživanje koje je sproveo britanski sajt za upoznavanje, čak i onih koji su već u vezi ili braku, Illicit Encounters.com, pokazalo je sledeće:

subota uveče je vreme kada najviše ljudi ima seks. Preciznije, 22 sata i 24 minuta je trenutak kada je većina populacije „u akciji“.

Objašnjenje je logično: nedeljom većina ne radi i subotom uveče može da se opusti, potvrdilo je čak 24 odsto ispitanika.

Istraživanje, koje je obuhvatilo 1.000 parova, takođe je pokazalo da se o seksu najviše razmišlja i da se to planira u subotu oko 17 sati i 30 minuta, ali do ostvarenja planova dolazi tek pet sati kasnije.

A da li možete da pretpostavite koji dan je najmanje seksi? Ponedeljak, naravno.

Zanimljiv je i podatak, dobijen takođe zahvaljujući ovom istraživanju, da naš polni nagon zavisi od godišnjeg doba. Tokom vrućih letnjih dana libido nam je na nižem nivou nego zimi, ali smo u letnjim mesecima više skloni seksualnim igrama i eksperimentima u vezi sa tim. To su potvrdila čak 62 ispitanika.

Jesen je najmanje seksi godišnje doba, i tada je seksualno aktivno samo četiri odsto učesnika ankete.

Dakle, kada pada kiša i fijuče vetar, a mi mislimo na krevet, to nije slika „izgužvane postelje“, već toplog ćebenceta i knjige, ili daljinskog upravljača za TV.

Nego, da vas pitamo – da li se uklapate u ovo istraživanje?


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.