Na ovo svi padamo

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Zakoni privlačnosti, kada je reč o ljubavnim vezama, mogu da budu komplikovani. Evo šta je nauka do sada uspela da otkrije o ovoj temi, ako se „hemija“ uopšte može objasniti.

Devojka-zavodjenje

Evo šta sve može da utiče na to koliko su nam neke osobe privlačne.

Muškarci koji imaju sinove su seksepilniji

Biolog sa Univerziteta u Trnavi u Slovačkoj, nedavno je sproveo istraživanje koje je pokazalo da su ženama privlačniji muškarci koji imaju sinove. Pokazalo se da percepcija atraktivnosti utiče na to koliko parovi ostaju zajedno, pa čak i na to koliko će dece neki par imati. U studiji je ispitano 260 žena koje su rangirale muškarce po atraktivnosti na osnovu njihovih fotografija. Više ocene dobili su muškarci koji su na fotkama bili sa sinovima. Još veće ocene su dobijali muškarci čiji sinovi su lepi i zgodni jer žene podsvesno misle kako to podrazumeva dobru genetiku, kažu naučnici.

Muškarci koji umeju sa decom

Žene vole muškarce koji umeju sa decom, pokazala je studija iz 2014. godine. Nikolas Gogen, profesor kognitivne psihologije na Univerzitetu u Velikoj Britaniji, sproveo je istraživanje u kome su muškarci provodili neko vreme pomažući ženama sa decom. Gogen je otkrio da su ženama tri puta privlačniji muškarci koji pokazuju privrženost i ljubav prema deci.

Žene koje direktnije flertuju

Nedavno sprovedena studija otkriva da samo 18 odsto žena zna kada muškarci flertuju sa njima. Sa druge strane, 36 odsto muškaraca prepoznaje kada im se dame nabacuju. Razlog za to je, kažu stručnjaci, što žene flertuju direktnije i ne ostavljaju mnogo prostora za nesporazume na tom polju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.