Muškarci biraju lepe drugarice

  Autor: B92 | Novosti Foto: Thinkstock

Pripadnice lepšeg pola veruju u muško-ženska prijateljstva, dok jači pol smatra da je to samo uvod u ljubavni ili ljubavnički

54316723356698a6a55eb6645564701_v4_big

Pripadnice lepšeg pola veruju u muško-ženska prijateljstva, dok jači pol smatra da je to samo uvod u ljubavni ili ljubavnički, pokazala je studija koju je uradio tim Kaplan-Kejs. Istraživanje je otkrilo da žene vole da se druže sa momcima zbog njihovog oštrijeg humora i mogućnosti da sa njima pričaju ili se bave sportom, a više od polovine ispitanika priznalo je da oseća fizičku privlačnost prema svojim drugaricama.

Pri odabiru prijatelja suprotnog pola, muškarci i žene ne vode se istim principima. Rezultati istraživanja pokazuju da momci nagonski biraju osobe koje su atraktivne, pa s vremenom pomisle da bi tu moglo da bude nečeg. Obično se ta iluzija razvija do te mere da poveruju da je privlačnost obostrana, ali tu mahom padaju u zamku. Jer, studija pokazuje da su žene uglavnom slepe za takve osećaje svojih drugova, smatrajući da pošto one ne osećaju ništa više od prijateljskih emocija, ne osećaju ni oni.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.