Istina boli: „Evo zašto si neverovatno loša u krevetu“

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Svi tako očajnički želimo da seks bude savršen kao na filmu, ali istina je da on nikad nije takav. Međutim, najveću prepreku ka idealnom seksu možeš da pronađeš u svojoj glavi. Ako nisi zadovoljna time kako ti izgleda guza, ili misliš da ti grudi vise ili se jednostavno osećaš naduto, velika je verovatnoća da nećeš uživati u seksu, da nećeš biti opuštena i samim time nećeš pokazati sve što znaš. Evo osam glavih razloga zbog kojih možeš da budeš očajna u krevetu.

 

63131497756277a886ba7b869827656_w640

1. Totalno si nesigurna

Osim ako zaista ne želiš da vidi sve tvoje mane, nemoj da mu naglašavaš kako ti je stomak ogroman, grudi oklembešene a zadnjica puna celulita! Dozvoli mu da voli tvoje telo. Ako ga ti ne voliš, ne znači da se ni njemu ne dopada. Istina je da verovatno neće videti tvoje mane osim ako ga na to ne nateraš. Dakle, prestani da se sažaljevaš pred njim i da kukaš kako ti je odvratno telo, prestani da mu govoriš kako zaslužuje neku lepšu devojku i sve će biti u redu. U suprotnom, kako možeš da očekuješ da mu bude seksi devojka koja konstantno naglašava da ona to nije?!

2. Opsednuta si svojim manama

Teško da je moguće naći neku ženu koja je savršeno zadovoljna svojim telom. Sve dame imaju mane, a najgora stvar je kada postaneš opsednuta time. Međutim, budući da ne možeš tek tako da prestaneš da razmišljaš o manama, najbolja stvar je da vodite ljubav u okruženju koje ih ne ističe. To znači prigušena svetla, seksi veš koji ističe obline na najbolji način, pa čak i povez preko očiju partnera ako treba. Ovo su, naravno, kratkoročna rešenja, ali mogu da pomognu.

3. Jednostavno nisi napaljena

Odgovor je jednostavan – potrebno ti je više uzbuđenja! Kada je devojka baš napaljena, ona uopšte ne razmišlja o sitnicama kao što su celulit i salce, potpuno je opuštena i uživa u seksu. Dobra vežba za početak je da staviš sebi povez preko očiju i da uživaš samo u osećaju. Zaboravi na to šta tvoj partner želi na nekoliko trenutaka i u potpunosti se prepusti uživanju.

4. Uskraćuješ mu bliskost

Intimnost, i fizička i emotivna, je bitna komponenta svake veze. Ako mu uskraćuješ intimnost kao neki vid kazne, samo da bi ga povremeno počastila senzualnim dodirom kada je bio „dobar dečak“, onda ne možeš da očekuješ fenomenalan seks. Bliskost je neophodna da bi veza normalno funkcionisala, i ne treba da je posmatraš kao neku alatku za kažnjavanje.

5. Okružena si negativnim uticajem

Kako bi poboljšala svoju sliku o sopstvenom telu, trebalo bi da počneš da provodiš više vremena sa prijateljima koji ne pričaju samo o telu! Izađi u grad i idi u bioskop! Bavi se nekim sportom, idi u šetnju, igraj, trči… Radi stvari zbog kojih ćeš se stvarno osećati bolje u svojoj koži!

6. Od seksa praviš oružje

Ako mu uskraćuješ seks zato što nije bio dobar ili ti nije dao ono što si želela, onda od seksa praviš oružje a samim time i čitavo iskustvo postaje mnogo jeftinije. Zaboravi na ove igrice, jer seks bi trebalo da bude nešto u čemu oboje uživate.

7. Ne trudiš se

To što ste u vezi godinama i što se sada osećaš dovoljno sigurno da možeš da se pojaviš pred njim bez trunke šminke i u trenerci je super. Ali, ponekad bi i dalje trebalo da se potrudiš i da se središ. Nemoj da zaboraviš kako si izgledala kada si mu se prvi put dopala, i potrudi se da mu ponekad ponovo pokažeš tu devojku. To znači da treba da se našminkaš, središ, obučeš seksi veš i da povremeno vežbaš. Možda zvuči površno, ali muškarci su vizuelna bića.

8. Vodiš ljubav samo kad si napaljena

Ako uvek čekaš da stigne ono pravo raspoloženja da bi se bacila u akciju, možda ga nikad nećeš ni dočekati, kažu seksperti. Naime, baš kao i sa teretanom, i u ovom slučaju je ponekad potrebno da sama napraviš raspoloženje. Možeš da pročitaš erotski roman, da maštaš ili čak da odeš u teretanu kako bi imala više energije. Na taj način češ sama sebi stvoriti raspoloženje za seks.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.