I ovako možete da zatrudnite!

  Autor: Mondo

Većina žena zatrudni tokom nezaštićenog seksualnog odnosa, ali postoje i neki drugi neuobičajeniji načini da žena ostane u drugom stanju.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Ukoliko ne želite da zatrudnite, onda je korisno da znate kako sve možete da ostanete u drugom stanju, da biste znali I kako da se zaštitite.

Peting

Razne reklame upozorile su nas da je moguće zaraziti se polno prenosivim bolestima ukoliko genitalije dođu u kontakt, bez penetracije. Međutim, mnoge devojke ne znaju da na ovaj način može i da se zatrudni. Dakle, čak i ako imate „lažni seks“ odnosno peting, gde ne dolazi do penetracije, znajte da rizik od trudnoće postoji ukoliko muškarac ejakulira u blizini vaginalnog otvora. Mišljenje da sperma „odumre“ u kontaktu sa vazduhom je mit.

Tokom menstruacije

Retko, ali moguće! Uglavnom do ovulacije dolazi 14. dana ciklusa, ako žena ima normalan ciklus od 28 do 32 dana. Međutim, ako imate kraći ciklus i nezaštićen odnos, moguće je da se oslobodi jajna ćelija nekoliko dana pre kraja ciklusa. S obzirom na to da sperma, kada dospe u žensko telo, može da preživi do pet dana, jasno je da postoji rizik.

Analni seks

Mnoge devojke radije uživaju u analnom seksu misleći da tako ne mogu da zatrudne, ali… Anus je u blizini vaginalnog otvora, pa ako imate nezaštićen odnos, postoji mogućnost da sperma dospe do vagine. Dakle, koristite zaštitu i tokom analnog seksa!

Kondomi

Prezervativi su najpouzdaniji način zaštite, a naročito jer štite i od polno prenosivih bolesti. Međutim, ni kondomi ne štite 100 odsto od neželjene trudnoće. Ukoliko na prezervativu postoji mikroskopska rupa, postoji rizik od trudnoće. Da biste sprečili da se pojave te mikroskopski sitne rupe, ne držite kondome u džepovima, ne otvarajte ih zubima… Osim toga, prezervativi imaju rok trajanja, pa proverite datum jer nakon isteka roka nisu dovoljno pouzdana zaštita.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.