Eksperiment pokazao kakvi muškarci vole velike grudi

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Ono što utiče na ukus muškarca kada su u pitanju ženske grudi je, između ostalog, visina njihovih primanja.

159212282156a3c2460f48f361960590_v4_big

Psiholozi su izveli dva eksperimenta kako bi videli na koji način ekonomski status muškarca utiče na to da li više voli žene s manjim ili većim grudima.

U prvom eksperimentu je učestvovalo 266 muškaraca s različitim primanjima i iz svih društvenih slojeva – nižeg, srednjeg i visokog. Svakom ispitaniku su pokazane animirane ženske figure s različitim veličinama grudi. Oni su ih onda ocenjivali ocenama od jedan do pet, u zavisnosti od stepena privlačnosti.

Ispostavilo se da muškarci s niskim socio-ekonomskim statusom smatraju da su velike grudi privlačnije, za razliku od muškaraca s visokim primanjima.

U drugom eksperimentu psiholozi su želeli da utvrde da li glad utiče na to da li su muškarci skloniji velikim ili malim ženskim grudima, s obzirom na to da su grudi asocijacija na porođaj i odgajanje deteta.

Grupama gladnih i sitih muškaraca pokazivali su animacije različitih veličina ženskih grudi. Muškarci koji su gledali animacije praznog želuca bili su oduševljeni bujnim ženskim poprsjima, za razliku od onih koji su došli siti i smatrali da su privlačnije manje grudi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.