DA LI STE SPREMNI ZA ZAJEDNIČKI ŽIVOT? Srećni ste u vezi, ali ipak odgovorite na ovih 10 pitanja!

  Autor: Kurir/Dnevno
Našli ste srodnu dušu sa kojom biste započeli život udvoje. Ipak, pitate se da li je pravo vreme za to. Najnovija istraživanja pokazuju da parovi koji započnu zajednički život, imaju u proseku i do osam godina duži brak.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Međutim, pre nego što se odlučite za „kohabitaciju“, zaboravite na emocije i postavite sebi nekoliko važnih pitanja.

Ko je posesivniji u vezi?

Ako proganjate partnera i ponašate se agresivno, vaša veza neće trajati dugo, upozorava teoretičar Indija Kang. Biološki, muškarci vole izazov i nadmetanje, ali ako ovo traje stalno, vaša veza će postati gubljeje vremena.

Ko započinje rozgovor o zajedničkom životu?

Ukoliko je samo jedan od partnera preuzeo inicijativu o zajedničkom životu, to je loš znak? Normalno je da muškarac želi ubrzati stvari, ali to ne sme biti obostrano. Ukoliko je u pitanju vaša inicijativa, treba razmisliti da li i on želi što i ti.

Da li on ozbiljno shvata vašu vezu?

Život „u grehu“ ponekad može predskazati kvalitet zajedničkog života u braku. Mnogi ga doživljavaju kao test. Pre nego što se preselite saznajte kakva su njegova viđenja vaše budućnosti, da li je tome zaista posvećen i ima li vas u njegovim planovima.

Jeste li upoznali njegove roditelje?

Ukoliko se niste upoznali, dobro razmislite pre nego što se odlučite na ovaj korak. Ponekad je to neizvodljivo zbog prostorne distance. Međutim, tehnologija je uznapredovala, možete se upoznati putem video poziva. Ukoliko vas nije predstavio roditeljima na bilo koji način, nemojte započinjati zajednički život.

Da li vam kupuje romantične poklone?

Zaljubljeni muškarac ne zaboravlja rođendane, Dan zaljubljenih, 8. mart i druge važne datume. Zapravo, on vas obraduje  i bez nekog bitnog povoda. Kada pakujete vaš kofer, razmislite o njegovim poklonima. Da li su romantični ili praktični, kao toster na primer. Poklon će vam pojasniti šta on zapravo misli o vama.

Možete li samostalno sebi obezbediti  stan?

Razmišljanja o tome šta će se desiti ako vaša stvar propadne nisu uvek ružičasta. Ipak, oprez će vas zaštiti od neprijatnosti u koju možete doći ukoliko nemate rezervnu varijantu. Ne treba ostati u zajedničkom stanu po svaku cenu.

Da li ćete sačuvati socijalni život?

Često želimo da provedemo što više svog vremena sa osobom do koje nam je stalo. Kada živimo zajedno sa nekim, lako nas prevari potreba da sve svoje slobodno vreme provodimo zajedno. Preterivanje vas može udaljiti od prijatelja. U krajnjem slučaju rizikujete da dosadite jedno drugom.

Šta vam donosi život udvoje?

Morate biti veoma obazrivi kada se odlučujete na ovaj korak. Spisak razloga „za i protiv“, vas može pripremiti na eventualna neprijatna iznenađenja, koja ćete prevazilaziti ukoliko verujete u vašu vezu. Veza je jedno a zajednički život nešto sasvim drugo.

Kako vidite svoj život za pet godina?

Uobičajeno je da razmišljamo o svojim planovima i postavljenim ciljevima, koji nas i teraju da idemo napred. Ako vidite sebe pored voljene osobe na duži vremenski period zajednički život treba uzeti u razmatranje. Ukoliko pak gradite ozbiljnu karijeru, koja zahteva česta putovanja i malo slobodnog vremena, učinićete da se vaš partner oseća usamljeno u stanu, piše Dejli mejl.

Da li poštujete vašeg partnera?

Ljubav dođe pa prođe, ali ako između vas ima poštovanja, onda ste vi par za čitav život. Partneri koji se uzajamno uvažavaju imaju bolju komunikaciju, pažliviji su jedno prema drugom. Oni pomažu jedno drugom u prevazilaženju zajedničkih i ličnih problema. Ako ste i vi u takvoj vezi nema nikakvih prepreka da započnete zajednički život.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.