Da li muškarci zaista hoće samo seks?

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Svi muškarci su isti, hoće samo seks, i to je to, zar ne? Barem tako volimo da kažemo, ali koliko u tome stvarno ima istine…

seks-tamno-n

Teorija da muškarci žele samo seks najčešće se objašnjava time da oni žele da šire svoje seme, a žene žele romantiku i ljubav, i to je preovlađujuće mišljenje.

Međutim, ako je ikada i bilo tačno, psihoterapeut dr Pet Elen objašnjava zašto ovakve teorije više nisu tačne.

Muškarci nisu tako plitki

Tačno je da muškarci osećaju biološku potrebu za reprodukcijom, ali ako pitate bilo koga od muškaraca koji uskaču iz kreveta u krevet, reći će vam da je poslednje što žele trudna devojka. Nažalost, izgleda kao da SVI muškarci žele samo seks zato što su oni koji su stvarno takvi, glasniji i hvališu se okolo svojim „seks uspesima.“

Profesor psihologije Edru Smajler tvrdi da postoje tri vrste muškaraca: mali procenat takozvanih Kazanova koji žele da spavaju sa što više žena, jednako mali broj onih koji se čuvaju za brak, a najveći je broj onih koji imaju romantičan, normalan stav prema vezama i braku.

I žene uživaju u neobaveznom seksu

Neke žene „jure“ ljubav i romansu, ali neke uživaju u neobaveznim seks šemama. I to je potpuno OK ukoliko oba partnera žele isto, ali onda nije fer reći da su muškarci ti koji žele samo seks. Sa tim su saglasni i istraživači ženske seksualnosti koji tvrde da žene imaju jaku seksualnu želju i da su možda čak manje naklonjene monogamiji nego neki muškarci.

Iznenađenje! Žene i muškarci žele skoro istu stvar…

„Žene imaju seksualnu želju kao i muškarci, i ako prestanemo da verujemo u stereotipe o muškarcima, obratićemo više pažnje na njihova osećanja,“ kaže seksolog dr Drai.

„Da, odrasli muškarci sigurno žele seks sa lepom ženom, ali takođe traže i dobru, zdravu vezu. Sa druge strane, žene traže ozbiljne veze, ali žele i zabavu i seks,“ kaže on.

Kada tako sagledamo stvari, čini se da muškarci i žene žele manje-više istu stvar.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.