Da li je bolji muški ili ženski orgazam?

  Autor: B92

Na osnovu istraživanja koje je sproveo časopis „Kosmopoliten“, dokazano je da je muškarcima mnogo bolje u krevetu kada dostignu vrhunac.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

 

Međutim, postavlja se pitanje koji bi pol “pobedio” ukoliko se gleda kvalitet, a ne kvantitet.

Što se tiče dužine orgazma, on kod muškaraca traje između tri sekunde i 10 sekundi, dok kod žena može da traje i preko 20 sekundi.

Učestalost orgazama takođe se može povezati sa seksualnom orijentacijom, barem ukoliko ste žensko.

Dok biseksualni muškarci i homoseksualci imaju u proseku isti broj orgazama kao i njihove heteroseksualne “kolege”, lezbijke i biseksualne žene doživljavaju čak 12 odsto više orgazama od heteroseksualnih žena.

To se možda može povezati i dužinom trajanja odnosa.

Odnos lezbijskih parova traje u proseku oko 30 do 40 minuta, u poređenju s heteroseksualnim parovima čiji odnos traje između 15 i 30 minuta.

Zanimljivo je i to da je moždana aktivnost kod muškaraca i žena tokom orgazma veoma slična, uprkos činjenici da se obrasci koji se odnose na uzbuđenje razlikuju kod polova.

Pored toga, i muškarci i žene oslobađaju hormon umora i spavanja prolaktin nakon orgazma, a on se oslobađa u četiri puta većoj količini nakon seksa s partnerom nego nakon masturbacije.

Što se jačine orgazma tiče, on zavisi od osobe do osobe. Najbolji način da se njegov intenzitet poveća jeste da pojedinac upozna svoje telo, potrebe i emocije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.