Četiri tajne srećnih parova

  Autor: Mondo

Evo šta je zajedničko parovima koji su u srećnim vezama.

Foto: YouTube/screenshot

Foto: YouTube/screenshot

Otkako je sveta i veka, ljudi pokušavaju da dokuče u čemu je tajna onih koji pronađu srodnu dušu, a onda žive srećno – zauvek. Tim pitanjem bavili su se i psiholozi, sa manje ili više uspeha, a evo šta kaže nauka, šta srećni parovi imaju zajedničko:

Vode ljubav. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Koloradu pokazalo je da parovi koji vode ljubav najmanje dva ili tri puta mesečno svoju vezu opisuju kao srećniju od onih koji ređe uživaju u seksu.

Ali, nije sve u seksu, naravno.

Prvo su bili prijatelji, a onda ljubavnici. I, uglavnom je tako, srećne veze počivaju na čvrstim, stabilnim temeljima prijateljstva i poštovanja, a onda i ljubavi.

Nemaju decu. Ovo je tužna realnost, ali se prilično često dešava: ako se osvrnete oko sebe, sigurno imate bar jedan primer iz bliže ili dalje okoline, znate – delovali su kao super par, imali ste utisak da su stvoreni jedno za drugo, onda dođu deca, i svakodnevica ih uguši. I onda se ili rastanu, ili životare jedno uz drugo u ime nekadašnje ljubavi.

Imaju sličan odnos prema alkoholu. Parovi koji imaju sličan odnos prema alkoholu, bilo da ga ne konzumiraju uopšte, bilo da umeju zajedno da uživaju u njemu, umereno i u odgovarajućim trenucima imaju veće šanse da ostanu zajedno od onih kod kojih se pristup ovom pitanju drastično razlikuje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.