Bolje ne prestajte: Evo šta bi vam se desilo kada biste ukinuli seksualne odnose

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Seks je mnogo lekovitiji nego što smo mislili.

 

177976221155ed44c91d99f589049742_w640Iako roditelji uvek brinu da im deca ne zatrudne ili ne zapate neku bolest dok su još u srednjoj školi ili na fakultetu, ako ih dobro posavetuju, seks im može doneti određene blagodeti. Odnosno, vaspitavanje dece da je seks „fuj“ je veoma pogrešno, jer je seks veoma zdrav i dobar. Jedino je važno krenuti sa njim u pravo vreme. Neki su to osetili i na svojoj koži, pa su imali zdravstvenih problema. Ali ukoliko niste imali prilike da i vi to osetite, evo šta će vam se desiti ako prestanete da imate seks.

Manji rizik od infekcija urinarnog trakta

Ovo je zapravo jedina dobra stvar. Naime, čak 80 odsto infekcija urinarnog trakta događa se 24 sata posle seksualnog odnosa, zato što tokom seksa bakterije iz vagine završavaju u mokraćnom kanalu, gde se stvaraju infekcije.

Osećaćete teskobu

Seks nam pomaže da se „izduvamo“, a istraživanja pokazuju da ljudi koji nemaju redovne seksualne odnose imaju problema kada se nađu u stresnim situacijama.

Lakše ćete se razboleti

Manjak seksa smanjuje izloženost bakterijama, iako smo izloženi bakterijama i tokom seksa, a to će dovesti do slabljenja imuniteta. Zaboravite med i limun i bacite se na akciju dok još nije kasno.

Odnosi sa drugim ljudima su na tankom ledu

Nedostatak seksa može uticati na vaš osećaj sreće, bliskosti i sigurnosti u vezama, tvrde stručnjaci.

Muškarcima preti rak prostate

Ako prestanu da se seksaju, kod muškaraca se povećava rizik od raka prostate, pokazuju istraživanja. Naime, češćom ejakulacijom muškarci iz tela izbacuju potencijalno opasne supstance.

Erektilna disfunkcija postaje sve veći problem

Muškarci koji se ne seksaju redovno rizikuju da imaju probleme s erektilnom disfunkcijom, dok je kod onih koji redovno stupaju u polne odnose ta opasnost dvostruko manja.

Mogli biste da se osećate lošije

Žene će se osećati depresivnije i imati lošije mišljenje o sebi i svom telu. Međutim, ne samo one. Naučnici tvrde da tako mogu da se osećaju i žene koje se seksaju sa kondomom. Naime, u spermi se nalaze sastojci poput melatonina, serotonina i oksitocina, odgovornih za osećaj sreće i zadovoljstva.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.