Bez orgazma celog života: Sve sam isprobala, ali ništa mi nije pomoglo

  Autor: B92 Foto: Thinkstock

Megan je isprobala razna seksualna pomagala i posetila nebrojeno puta terapeute kako bi izlečila svoj poremećaj anorgazmiju, ali bez uspeha.

 

32615043056b344dbf417e318440231_w640

Studentkinja Megan Vord (20) pati od poremećaja koji se zove anorgazmija, a karakteriše ga nesposobnost žene da doživi orgazam. Uz smanjenu seksualnu želju, to je najčešća seksualna smetnja kod žena.

Primarna anorgazmija je ona koja se javlja od početka seksualne aktivnosti, odnosno primarnu anorgazmiju ima ona žena koja nikada nije doživela orgazam u seksualnoj aktivnosti. Sekundarna anorgazmija je ona koja se javila nakon perioda „normalnog“ seksualnog funkcionisanja, odnosno žena je imala period u kojem je mogla da dostigne orgazam, da bi zatim prestala da ga doživljava.

Megan je isprobala razna seksualna pomagala i posetila nebrojeno puta terapeute kako bi izlečila svoj poremećaj, ali bez uspeha, piše Daily Mail.

„Imam desetak različitih vibratora, i još hrpu seks pomagala. Iako ih volim kao što vlasnik voli svog kućnog ljubimca, nijedan mi još nije priuštio orgazam“, kaže Megan. Svoju ispovest iznela je pre godinu dana u javnost zbog čega je od strane nekih bila predmet ismevanja i maltretiranja na društvenim mrežama.

Za razliku od stranaca, porodica i prijatelji su bili sve vreme uz nju. Megan ne žali za svojom odlukom. Kaže da joj je drago da može da podigne svest o problemu od kojeg pati jedna od pet žena, ali i jer smatra da bi mladi ljudi trebalo da mogu otvoreno da govore o svojim seksualnim problemima. Takođee, jedan od razloga zašto je odlučila da progovori, kako kaže, je i taj što se uvek predstavlja kao da je muški orgazam važniji od ženskog.


loading...

1 komentar

  1. marko kraljevic

    5. februara 2016. at 14:28

    jesi probala da te tata hebe

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.