A posle seksa…

  Autor: Mondo Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Već znate šta treba da radite pre i za vreme seksa, a evo šta bi trebalo da uradite posle „akcije“.
Seks

Pravac u kupatilo

Verovatno ste već čuli za teoriju da ćete, ako piškite odmah posle seksa, smanjiti rizik od urinarnih infekcija jer se mokraćom ispiraju bakterije. Međutim, ginekolog dr Lorin Štrajher kaže da je mit da bi trebalo da piškite baš odmah nakon seksa. Ona kaže da ne postoje dokazi da ćete time smanjiti rizik od urinarnih infekcija, pa savetuje da ne žurite u kupatilo nakon seksa, osim ako vam se zaista piški.

Ponovite ceo odnos – u glavi, a zatim naglas

„Prođite“ kroz ceo seksualni odnos, od početka do kraja – u svojoj glavi. Razmislite o tome šta vam se svidelo i šta vam je prijalo, a šta nije. Zatim, dok vam je sećanje još „sveže“, recite svom partneru koji dodiri su vam se naročito svideli, kada ste posebno uživali. „Period nakon seksa je najbolje vreme da pričate o tome jer će vam inače možda biti neprijatno da tek onako, kasnije, započnete razgovor o tome“, kaže profesorka psihijatrije, psihologije i ginekologije dr Kristen Karpenter. Ipak, ona kaže da ako to nije bio dobar „performans“ vašeg partnera, da je bolje da o tome razgovarate kasnije. Takođe, studije su pokazale da nežni dodiri ili romantične reči nakon seksa produbljuju bliskost partntera.

Neprijatnost tokom seksa – kad je normalna, a kada nije

Ponekad se događa da žene osete bolom tokom seksa. Do te neprijatnosti može da dođe ako ne lučite dovoljno prirodnog lubrikanta, uzrok može biti i grčenje mišića ili manja povreda jajnika tokom seksa (to je naročito moguće ako ste u periodu ovulacije jer se tada jajnici povećavaju), objašnjava dr Štrajher. Međutim, ako bol osećate svaki put kada tokom seksa ili veoma često, trebalo bi da posetite lekara.


loading...

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.